Debattartikel i dagens DN

På debattsidorna i fredagens nummer av Dagens Nyheter hittar ni en debattartikel som jag har skrivit.

Idag har det gått tre år sedan Donald Trumps valseger i det amerikanska presidentvalet, och med den påbörjas också upptakten till nästa presidentval på allvar. Donald Trump har alltid presenterat hans skicklighet som förhandlare och ”deal maker” som en av de främsta anledningarna till varför han är bra president. Men hur skicklig förhandlare är Donald Trump egentligen?

Svaret på den frågan är: inte alls. I en debattartikel som publiceras i fredagens nummer av Dagens Nyheter presenterar jag fem universella sanningar om förhandlingar som den amerikanska presidenten inte verkar vara bekant med.

“Att använda en knölpåk vid förhandlingsbordet kan fungera i New Yorks fastighetsbransch: nya aktörer kommer in och andra försvinner och det finns alltid någon ny att hota. Men det fun­gerar inte i storpolitiken av det enkla skälet att det där är ett fåtal spelare som till sist måste göra upp.”

Du kan läsa artikeln i debattsidorna i papperstidningen, eller på DN:s webbplats genom den här länken. Dela gärna med dig av dina tankar om debattartikeln i DN:s kommentarsfält.

Lämna ett svar